Kolmentuhannen kävijän (!) rajapyykin lähestyessä ajattelin hieman katsella, millä hakusanoilla blogiini on päädytty. Kahta teemaa näytti olevan eniten: vettä ja koiraa. No, kirjoitetaan siis hieman niistä lisää:
Tallinnan kraanavesi ja sen juomakelpoisuus on ollut hakujen joukossa selvästi sijalla yksi. Kyllä, pääsääntöisesti kraanavettä voi täällä juoda. Hotelliin mennessä asia kannattaa vielä tarkistaa, kuinka on asian laita, mutta ihan hyvälaatuista vesi on. Juon itse, voin suositella. Ei ole tullut minkäänlaista suolisto-karabahia missään vaiheessa, ei oikeastaan edes sitä normaalia turistiripulia alkuun.
Koira-asiat ovat ohjanneet ihmisä blogiini myös varsin usein. Paljon on näköjään pohdittu eläintarvikeliikkeitä Virossa. No, oma kokemukseni on, että valikoimaa on kuten Suomessakin, hintataso myös monen tuotteen kohdalla. Ostimme kuitenkin koiralle esim. nahkavaljaat Järve Keskuksen eläintarvikeliikkeestä, hintaa oli muistaakseni 28 €, siis ison koiran hyvälaatuisista nahkavaljaista. Suomessa vastaavista olisi nauramatta pyydetty viisi-kuusikymppiä, ja olisin senkin voinut niistä maksaa. Ihan hyvä ketju on myös Bosse, jolla on monia kauppoja ympäri kaupunkia. Ruokien hinnoista en osaa mitään sanoa, koska koirani ei suostu juuri mitään valmisruokia syömään, mutta en usko niiden olevan Suomea kummemmissa hinnoissa. Varusteita ja tarvikkeita voi siis löytää Suomea edukkaammin, ruokaa koirille ei kannata täältä alkaa mukanaan kantaa.
Koira-asioista myös rokotuksista ja eläinlääkäreistä on ollut hakuja. Koiran kanssa Viroon reissatessa koiralla tulee olla lemmikkieläinpassi (passikuvassa ei tarvi käydä kuitenkaan, vaikka olenkin etsinyt jotain oikein syyllisen näköistä kuvaa koiran passiin). Sen pitää olla tunnusmerkitty, eli käytännössä sirutettu, niin kuin ainakin rekisteröidyt koirat tänä päivänä Suomessa tapaavat ollakin. Lisäksi voimassa pitää olla rabiesrokotus ja käsittely ekinokokkoosia vastaan. Rabiespiikki on voimassa yleensä pari vuotta kerrallaan, mutta rokotus tulee antaa viimeistään 21 päivää ennen matkaa.
Ekinokokkitabletin vaikutus taas kestää viranomaisten mukaan vain viisi päivää... Eli Suomen ja
Viron rajaa ylittäessä koiralla tulee olla vähintään 24 tuntia, enintään 5 vrk vanha merkintä passissa ekinokokkimadotuksesta. Rokotuksista kannattaa vielä varmistua Eviran sivuilta, säännöt muuttuvat
säännöllisen epäsäännöllisesti. Eläinlääkärireissua siis pukkaa... Tallinnassa suosittelen lämpimästi
Tatari Loomakliinik-nimistä eläinlääkäriasemaa, Tallinnan keskustassa lähellä Estonia-teatteria, Tatari-kadulla. Muitakin on paljon, mutta tuo on ihan keskellä kaupunkia ja palvelu on hyvää. Hinnat Suomea halvemmat, mutta halvemmallakin pääsee, jos on valmis lähtemään hieman kauemmaksi keskustasta.
Erikoisempiakin hakuja on ollut, mutta esim. Tallinnaan liittyvät, navan alle menevät jutut saavat jäädä jatkossakin tältä kotirouvalta kirjoittelematta. Päiväkahviseuraa toki on tarjolla, mutta ihan vain pelkän kahvin merkeissä... Toki tänäänkin olisi ihan omenapiirakkaa ja vaniljakastiketta sen kahvin kanssa!
Ps. Tallinnassa EI ole Ikeaa! (sitäkin haetaan säännöllisesti...)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti