keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Head isu!

Suomen vieraat ottivat ja ostivat auton täältä. Muutenkin oli kiva vierailu! Käytiin parissa ravintolassakin, joten ehkä muutama sana niistä myös. Olemme yrittäneet käydä testaamassa jokusen ravintolan täällä ollessamme, niissä syöminen kun on vielä suht edullista Suomeen verrattuna. Tässä lähiravintoloistamme muutama, joita voin suositella. Monella voi olla ennakkoluuloja virolaisen palvelun suhteen, mutta ainakin Tallinnassa pahimmista hapannaamoista on jo päästy eroon ja kielitaitokin on kohtuullinen. Kokeilemaan siis!

Faeton on Azeri köök eli Azerbaižanilainen ravintola. Ei ehkä kuulosta houkuttelevalta, mutta mitä mainioin paikka. Hinta-laatusuhde kohdallaan jos näin voi sanoa. Kävimme täällä ensin appivanhempien kanssa ja toisen kerran ihan omalla porukalla. Ravintola sijaitsee Narva maanteen varressa, kohtuullisen kävelymatkan päässä keskikaupungilta, vanhan talon kellarissa, yläkerrassa on jokin toinen ravintola, jota emme vielä ole testanneet. Listalla on aika paljon erilaisia lihavaihtoehtoja, hyviä šaslikkeja jne. Hinnat hyvin kohtuulliset. Tosin miinuksena pakkassäällä ravintolassa on jäätävän kylmä!

NOP sijaitsee edellä mainitun ravintolan vieressä, vähän pienemmällä kadulla Kölerillä, vanhassa ja tunnelmallisessa talossa. Erityisenä plussana kiva lasten leikkinurkka! NOP on vähän trendikkään slow-food-luomupaikka, saman katon alla on myös luomutuotteita myyvä puoti, jossa hinnat ovat aika korkeat mutta valikoima mukava. Listalla on erilaisia wrappeja, hampurilaisia, keittoja jne, maukkaita sapuskoja ainakin meidän kokemuksemme mukaan. Hinnat vähän korkeammat kuin ehkä vastaavassa ei- luomuravintolassa olisi, muttei mikään törkeän kallis paikka kuitenkaan. Voisin poiketa tänne myös vaikka pikkusintin kanssa kaksin kahville joskus, mutta rattaiden kanssa ei pääse yksin sisälle, pitää olla toinen auttamassa.

Kolmas hyvin lähellä meitä sijaitseva mesta on Lost Continent, australialainen ravintola-baari. Se on ihan Tallinnan yliopiston kupeessa Narva maanteellä, ja listalla onkin esim. opiskelijoille suunnattuja, vähän halvempia annoksia. Söimme täällä presidentinvaali-iltana burgeria, fondueta ja keittoa, lista on siis varsin monipuolinen. Täällä olisi voinut myös katsoa screeniltä englantilaista jalkapalloa ja muuta urheilua, pubityyppinen ratkaisu. Ihan jees. Lasten leikkipaikka oli tehty entisestä vip-aitiosta, se oli ikään kuin parvella. Tosi hauska, voisin kuvitella vähän isompien viihtyvän siellä tosi kivasti! Meidän pientä piti koko ajan olla siellä vahtimassa, joten syömisen kannalta vähän hankala ratkaisu meille. Tosin meidän kaameiden natsivanhempien lapsi joutuu ruokailun ajan istumaan pöydässä ja syömään vieläpä usein samaa ruokaa kuin me, lapsiparka :D Lapsi tosin on anti-nirso, eli nauravat nakit menevät siinä kuin brie-juusto ja valkosipulietanatkin, ehkä juuri siksi että hän joutuu/pääsee maistamaan ihan kaikkea. Sen ainoan kerran, kun kävimme täällä Rossossa pizzalla, lapsi pettyi kun lupaavannäköinen salaatti ei ollutkaan hapankaalia, vaan tavallista kaaliraastetta. Raasupieni. Ilahduttavaa on, että lähes aina lapselle saa ns. aikuisten annoksen pienennettynä, näin ei läheskään aina Suomessa ole.

Myös meitä lähellä sijaitsee Ewa, joka on paikka, josta matkaoppaat ehkä käyttäisivät termiä authentic. Paikallisten suosima pieni ravintola, josta saa paikallista ruokaa. Ulkoisesti ei houkuttele, mutta ruoka oli todella hyvää, palvelu myös. Tämäkin on kellariravintola, sijaitsee jokseenkin Stockmannin takana Pronksi-kadulla, vähän vaikeasti löydettävissä tosin, mutta kannattaa.

Huomionarvoista on, että usein annokseen ei sisälly perunaa tai muuta lisäkettä, vaan se tilataan erikseen ja siitä myös peritään lisähinta. Annoskoot ovat aika suuria! Noin yleisesti ottaen esim. keitto on täällä lähes aina hyvä sijoitus, lounaalla ei muuta ruokaa välttämättä edes tarvitse. Ruoka saattaa olla tarjolla hieman "perinteikkäämmin" kuin Suomessa (lämpimällä lautasella aina vakiona salaatinlehti, kurkkua ja tomaattia...), mutta ruoka on hyvää! Ehdottomasti täällä kannattaa tilata jotain paikallista tai ravintolan omaa erikoisuutta. Amarillot sun muut kannattaa kiertää kaukaa, jos ei sitten välttämättä halua suomihintaista ruokaa à la osuuskauppaväki.

Ei kommentteja: